Jadłospisy dekadowe w maju 2024 roku

Poniżej prezentujemy jadłospisy dekadowe wraz z określeniem dobowych sum wartości energetycznej (kaloryczności) i wartości odżywczej diety z podaniem ilości białka, węglowodanów, w tym cukrów, tłuszczu, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i soli.
Zastrzega się zmiany w jadłospisie z przyczyn niezależnych od działu żywienia. W uzasadnionych przypadkach, niezależnych od realizatora programu pilotażowego, dopuszcza się wymianę zaplanowanych w jadłospisie produktów na produkty równoważne pod względem energetycznym i wartości odżywczych.

Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie, których śladowe ilości mogą przedostać się do dań gotowych: zboża zawierające gluten, soja, mleko, skorupiaki, jaja, ryby, orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny, łubin, mięczaki. Alergeny oznaczono zgodnie z Rozporządzeniem 1169/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady. Szczegółowy wykaz składników wszystkich produktów i dań kulinarnych  dostępny jest w Dziale Żywienia Pabianickiego Centrum Medycznego Sp. z o.o.

Jadłospis dekadowy 01 - 10.05.2024r.

Jadłospis dekadowy 11 - 20.05.2024r.

Jadłospis dekadowy 21 - 31.05.2024r.